Bölcsi hírek

Itt a farsang, áll a bál!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Február 22.-én délelőtt, tartottuk meg farsangi mulatságunkat bölcsődénkben. Az asztalon a sok finomságból jóízűen falatoztak a gyerekek.
Átlátogattunk az óvodába, mindenki felvonulhatott a szebbnél szebb jelmezében, végig néztük az óvodás gyermekek bemutatóját is.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAMikulás ünnepség a Bölcsődében!

  2018.11.05.-én délután 15.30-kor látogatta meg gyermekeinket a Mikulás, bölcsődénkben. A gyerekek már izgatottan várták, hogy belépjen Manóival a csoportszobába. A szülőkkel együtt énekeltünk neki, majd elmesélte a gyerekeknek honnan érkezet, mi mindent hallott róluk. Szaloncukrot osztott szét a gyerekek között, utána pedig mindenki megkapta a csomagját is. 


Őszbúcsúztató a bölcsődébenOLYMPUS DIGITAL CAMERA

2018. 11. 08.-án délelőtt tartottuk meg bölcsődénkben az őszbúcsúztatót. Őszi terményekkel díszítettük fel a csoport szobát. A katica csoportban megterített asztalnál, üdítő, sütemény, különféle őszi termények és sok más finomság várta a gyerekeket.


OLYMPUS DIGITAL CAMERABaba-Mama Klub

Október 24.-én tartottuk meg az idei első klubunkat! Vendégünk volt Molnár-Puter Hanna óvodapedagógus, gyógypedagógus. A gyermekek korai fejlesztéséről beszélt, hasznos tanácsokkal ellátva a szülőket!
Velünk vo
lt még védőnénink Mészáros Attiláné Évike is, aki szintén megosztotta velünk a témához kapcsolódó tapasztalatait.
Mindkettőjüknek köszönjük szépen a részvételt.
A következő alkalom november 28.-án lesz a vendégünk Szabó Flóra logopédus aki, a beszédfejlődés elősegítésével kapcsolatban ad tanácsokat.


Bölcsi nyitogatóOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Április 17.-én ismerkedős délutánt tartottunk leendő bölcsődések és szüleik számára. Sokan érdeklődtek a bölcsőde iránt, a kicsiket a szülők, nagyszülők is elkísérték. A gyerekek örömmel vette birtokba a csoportszobát. Ismerkedtek a játékokkal és egymással. Együtt bújócskáztak, autóztak. Az anyukák a bölcsődével kapcsolatos kérdéseiket is feltehették.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAHúsvét a Bölcsődében!

  2018. március 27.-én délelőtt érkezett meg a nyuszi bölcsődénkbe. Az udvar lett feldíszítve a gyerekek számára. Apró fészkek készültek, csoki tojásokat és különféle rágcsálnivalót tartalmazott. A gyerekek örömmel keresgélték az ajándékokat, később a többi rágcsálnivalóval együtt elfogyasztották. Kis ketrecbe élő nyuszik várták a gyerekeket. Kíváncsian állták őket körül, sokan meg is simogatták őket.


Farsang a bölcsődébenOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Farsangi mulatságunkat 2018.február 22.-én tartottuk meg bölcsődénkben.  A gyerekek már izgatottan várták, jelmezeikben.  A feldíszített csoportszobában megterített asztal várta őket, rajta a sok finomsággal.  Sokat játszottak a hangszerekkel, játékokkal, közben leültelek az asztalhoz elfogyasztani az édes és sós aprósüteményeket is.  


OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KARÁCSONY

A karácsonyi ünnepséget hagyományainkhoz híven a szülőkkel együtt egy kis közös játékkal, eszem-iszommal tartottuk. A karácsonyfa alatt sok új játék várta a gyerekeket, amit rőgtön birtokukba is vettek.


Mikulás a Bölcsődében!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bölcsődénkben 2017. december 5.-én délután megérkezett Mikulás a manóival.  A gyerekek már izgatottan várták szüleikkel a Mikulást, énekkel köszöntöttük. A bátrabbak külön is énekeltek neki. A Mikulás elmesélte honnan érkezett hozzánk, majd szétosztotta a csomagokat. A gyerekek örömmel vették át az ajándékokat. Kellemesen telt a délután.
2017.12.05.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAŐszi fesztivál a Bölcsődében!

Fesztiválunk az idei évben az Ősz színei jegyében telt, amit 2017.10.25.-én tartottunk meg bölcsődénkben. Őszi termésekkel, falevelekkel, díszített szoba várta a gyerekeket. Az Öreg néne őzikéje című mesét néztük meg diavetítőn, figyelmesen hallgatták, nézték az egymás után következő képkockákat. Majd kicsit beszélgettünk a meséről, ügyesen válaszoltak a kérdésekre. A diavetítés után a szőnyegekre elszórt gesztenyéket szedték fel a gyerekek egy kosárban, jókedvűen kapkodták fel őket. Vidáman telt el a délelőtt, jól érezték magukat a gyerekek, táncoltak majd a szépen megterített asztalokhoz ültek le és elfogyasztották a sok finomságot. Nagyon szépen köszönjük a szülőknek a hozzájárulásokat, és a dajka nénik segítségét.


 Bölcsis hírekOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Augusztusban ismét véget ért a nevelési év intézményünkben. A hónap végén nyílt nap keretében elbúcsúztattuk az óvodába induló gyermekeket. A Méhecske – csoportból 5, a Katica – csoportból 8 bölcsődés került át az óvodába szeptember 1-től.

Szeptember 4-től fogadtuk az új felvételis kisgyermekeket. Jelenleg is folyik a beszoktatatásuk a bölcsődébe. Létszámunk 18 fő, a Méhecske – csoportba 8, a Katica – csoportba 10 fő jár e hónapban.  Az új kis bölcsisek már jól érzik magukat nálunk, elfogadták nevelőiket, társaikkal kapcsolatot teremtenek, szívesen játszanak együtt.

  A szobában ismerkednek a játékokkal, együtt építenek, rajzolnak, autóznak. A bölcsőde napirendjét rugalmasan követik. Az udvaron szívesen próbálják ki a járműveket, mozgásfejlesztő eszközöket. Törekedünk minél több időt a szabad levegőn tartózkodni. Néha ha eszükbe jut anyukájuk, oda futnak hozzánk egy kis ölelésre, simogatásra megnyugtatásul.

O

Be the first to comment

Leave a Reply