Pitypang csoport

Ovi pittypang   

       Óvodapedagógusok: Nagyné Szekeres Márta

                                      Szili-Brányi Karolina

        Dajka néni: Ferencziné Takács Anikó

Gyermekeink 3-4-5 évesek, most kezdték meg óvodai életük második évét a Mézeskalács óvoda Pitypang csoportjában. Kis-középső csoportosaink már nem a legkisebbek az intézményben, középsősként igazi óvodássá váltak.
A megszokott óvodai csoportban kicserélődtek a játékok, melyeket a gyerekek boldogan vesznek birtokba, új kihívást jelentenek számukra. Reggelente már nem nehéz a szülőktől/gyerektől való elválás, örömmel jönnek a csoportba, szívesen mesélnek az éményeikről, a hiányzó kispajtásokat számon tartják. A csoportba 21 gyermek jár, egy kislány csatlakozott hozzánk ebben a tanévben.
Feladatunk, hogy a gyermekek egyéni képességeit megismerve,  differenciáltan fejlesszük őket, több lehetőség felkínálásával. A csoport szokásrendszerének közös alakításában a gyerekek is részt vesznek, így betartásuk is könnyebben megy.
A csoportszoba, tornaszoba lehetőségein kívük kihasználjuk a nagy udvar adta lehetőségeket is, az elengedhetetlen mozgásigény kielégítéséhez, mozgásfejlesztéshez. Gyermekeink már ismerik az intézmény dolgozóit, a csoportokat, egyéb helyiségeket, így a kisebb feladatok, megbízások elvégzése is szerepet kaphatnak. A naposi munka is bevezetésre kerül ebben az évben, ami a közösségért végzett munka mellett lehetőséget nyújt a különböző értelmi képességek  fejlesztésére is. A különböző tanulási tevékenységek játékos formában, kötetlenül valósulnak meg.
A csoport összetétele miatt a fiús játékokat részesítjük előnyben. A csoportszoba legkedveltebb játékai a kisautók, Duplo építő, az udvaron pedig a mászóka, forgó, trambulin és a homokozó a legnépszerűbb.
Nagy szeretettel várjuk a Pitypang csoportos óvodásokat, hogy együtt további kalandokat éljünk át, és hogy a sok közös élmény segítségével tovább formáljuk közösséggé formálódjunk!

Be the first to comment

Leave a Reply