Napraforgó csoport

   Ovi napraforgó             

                  Óvodapedagógusok: Németh Attiláné Márti néni

                                              Bakos Mária

                  Dajka néni: Dékány Tamásné Ingrid néni

Az idei nevelési évet 18 nagycsoportos gyermekkel kezdtük meg, mivel 8 kisgyermek elment iskolába, 2 kisgyermek pedig érkezett hozzánk. Az újonnan érkező gyerekek hamar beilleszkedtek a csoportba.
Célunk, hogy a gyerekek minden nap örömmel érkezzenek az óvodába, hogy a közösségben mindenki jól érezze magát, legalább egy barátra találjon, megtalálja a helyét, és az évek alatt összetartó kis közösséggé kovácsolódjanak. A gyerekek számára minden napra új, élményekkel teli tevékenységeket tervezünk, ezzel is növelve az egymáshoz tartozás érzését. Nagy hangsúlyt fektetünk a problémamegoldó gondolkodás és az önállóság fejlesztésére. Mindig megfelelő időt biztosítunk az elmélyült, szabad játékra.
A helyes életritmust az életkorhoz megfelelően napi és hetirend biztosításával rugalmasan biztosítjuk. Igyekszünk a napi teendők közben a differenciált bánásmód elvét mindig szem előtt tartani. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód kialakítására. Naponta tornázunk a gyerekekkel, valamint hétfőnként és szerdánként  zöldség és gyümölcsnapot tartunk.
A játékosságra helyezzük a hangsúlyt, sok verssel és mesével ismertetjük meg a gyerekeket, melyet bábozással és vetítésekkel teszünk még színesebbé. Minden nap  mesélünk, verselünk, énekelünk, rajzolunk, tornázunk. Sokat tartózkodunk a szabadban. Az udvaron nagyon szeretnek játszani a gyerekek. Rollereznek, homokoznak, hintáznak, bújócskáznak, trambulinoznak, ismerkednek az új óvodásokkal . Egyre többet és messzebbre sétálunk, kirándulunk.
Foglalkozás kezdeményezéseink az aktuális két hét témájához kapcsolódnak. Ezeken nem kötelező részt venni a gyerekeknek, de mivel minden érdekli őket, így többségük szinte mindig részt vesz bennük. Ebben az évben előtérbe helyezzük a  gyermekek iskolára való felkészítését. Több, nagycsoportos korúaknak megfelelő játékkal, eszközzel bővült a csoportszoba felszerelése. A játékba is igyekszünk minél több ismeretet beépíteni. A gyerekek nagyon szeretnek autózni, vonatozni, babakonyhában főzőcskézni, építeni, legózni. Nagyon szeretik a lányok a csoportunk új babaszobáját, itt öltöztetgetik, gyógyítják a babákat, sőt még egymást is.
A gyermekek beilleszkedését, nevelését közös nevelési elveinkkel segítjük, valamint mi óvodapedagógusok és a dajka nénink összehangolt munkájával. Célunk, a szeretetteljes, családias jó humorú légkör megteremtése, ahová a szülők is jó szívvel engedik be reggelente a gyermekeiket.

Be the first to comment

Leave a Reply