Napraforgó csoport

   Ovi napraforgó             

                  Óvodapedagógusok: Németh Attiláné Márti néni

                                              Németh Csilla

                  Dajka néni: Dékány Tamásné Ingrid néni  

Az idei nevelési évet 14 kisgyermekkel kezdtük meg. Ebből kilencen az intézmény bölcsődéjéből érkeztek. A befogadási terv alapján, a tanév során még 10 gyermeket várunk, így előreláthatólag 12 lány és 12 fiú lesz majd a csoportunkban.

A beszoktatástól kezdve célunk, hogy a gyerekek örömmel érkezzenek az óvodába, valamint, hogy a közösségben mindenki jól érezze magát, megtalálja a helyét és összetartó kis közösséggé kovácsolódjanak. A gyerekek számára élményekkel teli tevékenységeket biztosítunk, ezzel is növelve az egymáshoz tartozás érzését.

Az óvodai napok alatt a helyes életritmust az életkorhoz megfelelően napi és hetirend biztosításával rugalmasan biztosítjuk. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód kialakítására. Naponta tornázunk a gyerekekkel, valamint keddenként kiemelten zöldség és gyümölcsnapot tartunk.

A játékosságra helyezzük a hangsúlyt, sok verssel és mesével ismertetjük meg a gyerekeket, melyet bábozással és vetítésekkel teszünk még színesebbé. Minden nap  mesélünk, verselünk, énekelünk, rajzolunk, tornázunk. Sokat tartózkodunk a levegőn. Az udvaron nagyon szeretnek játszani a gyerekek. Motoroznak, homokoznak, babaházban babáznak, bújócskáznak. Hagyunk időt az elmélyült, szabad játékra. Kisebb sétákat is teszünk az óvoda körül, felfedezve közben a környezetünket.

Foglalkozás kezdeményezéseink az aktuális két hét témájához kapcsolódnak. Ezeken nem kötelező részt venni a gyerekeknek, de mivel minden érdekli őket, így többségük szinte mindig részt vesz bennük. A játékba is igyekszünk minél több ismeretet beépíteni. A gyerekek nagyon szeretnek autózni, vonatozni, babakonyhában főzőcskézni, építeni. Nagyon szeretik a lányok a csoportunk új babaszobáját, itt öltöztetgetik, gyógyítják a babákat, sőt még egymást is.

A gyermekek beilleszkedését, nevelését közös nevelési elveinkkel segítjük, valamint mi óvodapedagógusok és a dajka nénink összehangolt munkájával. Célunk, a szeretetteljes, családias légkör megteremtése, ahová a szülők is jó szívvel engedik be reggelente a gyermekeiket, ahol nem csak biztonságban tudhatják, hanem örömmel engedik el a kezüket.

DSC07917