Napraforgó csoport

   Ovi napraforgó             

                  Óvodapedagógusok: Németh Attiláné Márti néni

                                              Bakos Mária

                  Dajka néni: Dékány Tamásné Ingrid néni  
 

Az idei nevelési évet 24 kisgyermekkel kezdtük meg. Ebből 13-an kiscsoportos, 11-en középsős korúak.

 Célunk, hogy a gyerekek örömmel érkezzenek az óvodába, valamint, hogy a közösségben mindenki jól érezze magát, legalább egy barátra találjon, megtalálja a helyét, és az évek alatt összetartó kis közösséggé kovácsolódjanak. A gyerekek számára élményekkel teli tevékenységeket biztosítunk, ezzel is növelve az egymáshoz tartozás érzését. Nagy hangsúlyt fektetünk a problémamegoldó képesség és az önállóság fejlesztésére. Minden nap megfelelő időt biztosítunk az elmélyült, szabad játékra.

Az óvodai napok alatt a helyes életritmust az életkorhoz megfelelően napi és hetirend biztosításával rugalmasan biztosítjuk. Igyekszünk a napi teendők közben a differenciált bánásmód elvét mindig szem előtt tartani. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód kialakítására. Naponta tornázunk a gyerekekkel, valamint keddenként kiemelten zöldség és gyümölcsnapot tartunk.

A játékosságra helyezzük a hangsúlyt, sok verssel és mesével ismertetjük meg a gyerekeket, melyet bábozással és vetítésekkel teszünk még színesebbé. Minden nap  mesélünk, verselünk, énekelünk, rajzolunk, tornázunk. Sokat tartózkodunk a szabadban. Az udvaron nagyon szeretnek játszani a gyerekek. Rollereznek, homokoznak, hintáznak, bújócskáznak. Ismerkednek a nagy, közös udvar játékaival és a többi óvodással, valamint az új szabályokkal. Kisebb séták mellett már messzebbre is elmerészkedünk, kisebb kirándulásokat teszünk, felfedezve közben a környezetünket, gyakorolva a közlekedés szabályait.

Foglalkozás kezdeményezéseink az aktuális két hét témájához kapcsolódnak. Ezeken nem kötelező részt venni a gyerekeknek, de mivel minden érdekli őket, így többségük szinte mindig részt vesz bennük. Több, középsős korúaknak megfelelő játékkal, eszközzel bővült a csoportszoba felszerelése. A játékba is igyekszünk minél több ismeretet beépíteni. A gyerekek nagyon szeretnek autózni, vonatozni, babakonyhában főzőcskézni, építeni. Nagyon szeretik a lányok a csoportunk új babaszobáját, itt öltöztetgetik, gyógyítják a babákat, sőt még egymást is. az idei évben boltos játékkal bővítettük a játéklehetőséget.

A középsős korú gyermekek érdeklődési körüknek megfelelően többféle különfoglalkozáson vehetnek részt. Velük 4 alkalommal a győri Vaskakas színházba is ellátogatuk.

A gyermekek beilleszkedését, nevelését közös nevelési elveinkkel segítjük, valamint mi óvodapedagógusok és a dajka nénink összehangolt munkájával. Célunk, a szeretetteljes, családias jó humorú légkör megteremtése, ahová a szülők is jó szívvel engedik be reggelente a gyermekeiket.

DSC00065